Foto: AP/Scanpix
Aptaujā noskaidrots, ka liels vairums austriešu atbalsta valdības ministra rosinājumu, lai bēgļi automātiski zaudētu tiesības saņemt valstī patvērumu, ja būtu pārkāpuši likumu.

Šādu ideju bija ierosinājis iekšlietu ministrs Volfgangs Sobotka, kurš laikrakstam "Österreich" atzina, ka vēlas, lai likumu pārkāpušie bēgļi zaudētu tiesības iegūt patvērumu.

Ministrs rosināja, ka tas varētu attiekties gan uz cilvēkiem, kuri gaida atbildi uz savu patvēruma lūgumu, gan arī tiem, kas jau saņēmuši attiecīgo statusu.

Tirgus izpētes kompānijas GfK aptaujā noskaidrots, ka 79% austriešu pārliecināti atbalsta rosinājumu likumu pārkāpušos bēgļus pēc iespējas ātrāk izraidīt no valsts. 14% aptaujāto norādīja, ka, iespējams, piekrīt šādam ierosinājumam.

Austrijā opozīcijā esošo "zaļo" pārstāve bēgļu un migrācijas lietās Aleva Koruna bija skeptiska pret Sobotkas ierosinājumiem, norādot, ka bargāki patvēruma noteikumi pēdējo 25 gadu laikā nav palīdzējuši atrisināt nevienu problēmu.

"Nav ne saprātīgi, ne noderīgi turpināt darīt to, kas nav nostrādājis pagātnē," viņa paziņoja.

Sobotka pagājušajā nedēļā arī rosināja bargākas sekas tiem nelegālajiem imigrantiem, kuri Austrijā ieradušies, ekonomisku apsvērumu vadīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!