Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko trešdien neformālā gaisotnē ticies ar ASV kinoaktieri Stīvenu Sīgalu un cienājis viesi ar paša nomizotu burkānu no savas rezidences dārza, liecina Baltkrievijas prezidenta oficiālajā tīmekļa vietnē publicēts video.

Pēc dārza izrādīšanas Sīgals cienāts ar tādām Baltkrievijas delikatesēm kā jaunajiem kartupeļiem, speķi, marinētām sēnēm, skābētiem gurķiem un kāpostiem. Kopā ar prezidentu tikšanās laikā bija arī viņa dēls Nikolajs.

"Iepazīties ar Lukašenko, kā viņš pats atzīst, Stīvens Sīgals ir sapņojis jau sen," medijiem pastāstīja Lukašenko preses sekretāre Nataļja Eismonta. "Pošoties uz Minsku, aktieris uzstājīgi lūdza tikšanos. Ar Baltkrieviju viesim ir īpašas saites, jo, kā šodien noskaidrojās, Stīvens Sīgals ir mūsu tautietis, Baltkrievijā ir viņa saknes," skaidro prezidenta pārstāve.

Pats Sīgals iepriekš intervijā ir stāstījis, ka viņa tēvs ir Krievijas emigrantu dēls, bet vecmāmiņa dzīvojusi Vladivostokā. Citā reizē aktieris stāstīja, ka starp viņa priekštečiem ir mongoļi, kalmiki vai burjati. Saistību ar Baltkrieviju viņš nekad agrāk nav pieminējis, norāda medijs "Current Time".

Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu aktieris Sīgals jau zināms ar savu draudzību pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kuru viņš nav vairījies slavēt. 2014. gada augustā Sīgals uzstājās koncertā okupētajā Krimas pussalā, uz skatuves kāpjot ar tā sauktās "Doņeckas Tautas Republikas" karogu.

Tāpat Sīgals ir brāļojies ar cilvēktiesību pārkāpumos apsūdzēto Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu, viesojoties viņa dzimšanas dienas ballītē, kur viesu vidū parasti netrūkst ārvalstu slavenību, kas nav atteikušās no dāsnajiem čečena honorāriem. Pēc tam Kadirovs paziņoja, ka Sīgals ir "gandrīz čečens".

Savukārt Lukašenko pie sevis arī iepriekš ir uzņēmis zvaigznes. 2015. gadā pie Baltkrievijas līdera ciemojās vēl viens Putinam un Kadirovam draudzīgs aktieris – Žerārs Depardjē, kuram Lukašenko ierādīja pļaušanas mākslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!