Foto: AFP/Scanpix
Bojāgājušo skaits 6,2 magnitūdu zemestrīcē, kas pagājušajā nedēļā notika Itālijas vidienē, ir pieaudzis līdz vismaz 292 cilvēkiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

231 cilvēks gājis bojā Amatričes pilsētiņā. Bojā gājušo vidū ir 21 bērns. Starp bojā gājušajiem ir vairāki ārvalstnieki -11 Rumānijas pilsoņi, kā arī britu pāris un viņu 14 gadus vecais dēls, vēsta "Reuters".

Glābēji joprojām turpina darbu zemestrīces skartajos reģionos.

Tāpat ziņu aģentūra informē, ka arī otrdien Amatričes pilsētiņā notika bēres, kurās tika apbedīti 28 zemestrīces upuri, kuru vidū bija arī divi bērni.

Tā kā pilsētā lijis lietus, tad bēru ceremonijas notikušas teltīs, kuras apmeklējušas arī valsts amatpersonas.

Vēstīts, ka 6,2 magnitūdu zemestrīce notika 24. augustā plkst. 3.36 (plkst. 4.36 pēc Latvijas laika). Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē, Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus – Umbriju, Lacio un Marki.

Vismaz 388 cilvēki ir tikuši hospitalizēti ar zemestrīcē gūtiem ievainojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!