Foto: AFP/Scanpix
Trešdien, 26. oktobrī, Itālijas centrālo daļu satricinājusi 5, 5 magnitūdas spēcīga zemestrīce, bet pēc tam tai sekojusi vēl viena 6,1 magnitūdu stipra zemestrīce, atsaucoties uz ASV Ģeoloģiskā dienesta paziņojumu, vēsta CNN.

Ceturtdien abas zemestrīces fiksētas netālu no Itālijas pilsētas Visso, Mačeratas rajonā.

Pirmā zemestrīce notika notika plkst.19.10 (20.10 pēc Latvijas laika). Tā bija 5,5 magnitūdas spēcīga, epicentrs atradies 174 kilometrus no Romas, kā arī aptuveni 80 kilometrus no augustā izpostītās Amatričes pilsētas.

Kā vēsta CNN, pirmās zemestrīces hipocentrs bijis aptuveni bija 10 kilometru dziļumā.

Savukārt otrā zemestrīce notika divas stundas vēlāk. Tā reģistrēta kā 6,1 magnitūdas spēcīga, bijusi aptuveni 3,2 kilometrus no Visso.

Tāpat tiek ziņots, ka pirmās zemestrīces pēcgrūdienus varējis sajust arī Romā, kur tā sašūpojusi Romas gadsimtiem senās celtnes, ziņo AP.

Pagaidām nav ziņas par zemestrīcē radītajiem bojājumiem vai cietušajiem, informē CNN.

"Mēs pagaidām neesam saņēmuši informāciju par zemestrīcē radītajiem bojājumiem vai cietušajiem, bet mūsu pilsētā pašlaik nav elektrības," ziņu aģentūrai "ANSA" pastāstījis zemestrīču skartā reģiona nelielās pilsētiņas Kastelsantangelo sul Neras mērs Mauro Falcuči.

Raksts tiks papildināts.

Jau ziņots, ka Itālijas vidienē 24. augustā notikušajā 6,2 magnitūdu zemestrīcē gāja bojā vismaz 295 cilvēki. Amatriče zemestrīcē cieta vissmagāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!