Foto: AFP/Scanpix
Parādās arvien vairāk pierādījumu, ka Krievijas valdība piegādā vietnei "WikiLeaks" uzlauzto e-pastu vēstules, kas saistītas ar ASV prezidenta vēlēšanām, telekanālam CNN apliecināja Savienoto Valstu amatpersonas, kuras ir pazīstamas ar izmeklēšanas gaitu.

Vietnei "WikiLeaks" turpinot izplatīt demokrātu Baltā nama kandidātes Hilarijas Klintones kampaņas štāba priekšnieka Džona Podestas uzlauztā e-pasta vēstules, Savienoto Valstu amatpersonas CNN apliecināja - pierādījumu, ka Krievija izmanto "WikiLeaks" kā nozagtās informācijas izplatīšanas instrumentu, kļūst arvien vairāk.

Izmantotās metodes "ļauj secināt, ka Maskava vismaz sniedz informāciju vai arī ir tiešā veidā atbildīga par nopludināšanu," sacīja ASV amatpersona.

"Tas, kādā veidā atklātībai tiek nodotas mūsu politiskajā procesā svarīgu lomu spēlējošiem cilvēkiem nozagtās e-pasta vēstules, atbilst Krievijas vadītajiem centieniem," vēl trešdien sacīja Baltā nama preses sekretārs Džošs Ērnests.

Podesta, kura e-pasta vēstules publicē "WikiLeaks", arī notikušajā vaino Krieviju.

"Tagad ir skaidrs, ka mana personīgā e-pasta uzlaušana ir Krievijas valdības roku darbs," paziņojumā apliecināja Podesta. "Šāds kādas ārvalsts iejaukšanās līmenis varbūt mērķēts tikai uz Donalda Trampa stiprināšanu, un tam vajadzētu izraisīt tirpas pār muguru visiem amerikāņiem neatkarīgi no politiskās partijas."

Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pirmdien izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Tā bija pirmā aptauja, kas veikta jau pēc tam, kad pagājušo piektdien tika publiskots skandalozais 2005.gada ieraksts ar Trampa vulgārajiem izteikumiem par sievietēm.

Ja amerikāņiem, kas sliecas piedalīties vēlēšanās, izvēle jāizdara starp četriem kandidātiem - bez Klintones un Trampa starp libertāni Gēriju Džonsonu un "zaļo" kandidāti Džilu Steinu -, par Klintoni gatavi balsot 46%, bet par Trampu - 35% vēlētāju, liecina telekanāla NBC un laikraksta "Wall Street Journal" aptaujas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!