Foto: Reuters/Scanpix

Kopš pretterorisma operācijas sākuma Donbasā karadarbībā gājuši bojā vairāk nekā 2500 Ukrainas karavīri, piektdien paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"2533 karavīri gājuši bojā, aizsargājot Ukrainu no krievu agresora," pavēstīja Porošenko, sakot runu Ukrainas aizstāvja dienas svinīgajā pasākumā Kijevas centrā.

Pretterorisma operācijā divarpus gadu laikā piedalījušies aptuveni 280 000 ukraiņu, norādīja Porošenko.

Pēc viņa teiktā, vairāk nekā 10 000 karavīru piešķirti valsts apbalvojumi, bet 33 ukraiņiem piešķirts Ukrainas Varoņa nosaukums.

No karavīriem, kas izdienējuši un atgriezušies mājās, izveidota operatīvā rezerve 100 000 cilvēku apmērā.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!