Foto: Publicitātes foto
Kopš 2007. gadā Portugālē bez vēsts pazuda mazā britu meitenīte Madlēna Makena, saņemtas 8 685 aculiecinieku liecības no kopumā 101 valsts, kurās cilvēki apgalvojuši, ka redzējuši Makenu vai kādu viņai līdzīgu meiteni.

Madlēnai bija trīs gadi, kad viņas ģimene pavadīja atvaļinājumu Portugālē. Vecāki ar draugiem 3. maija pēcpusdienā bija netālā restorānā, kamēr meitenīte kopā ar diviem jaunākiem bērniem bija atstāta guļam. Kāds no vecākiem pārmaiņus nācis bērnu apraudzīt līdz mamma ap plkst. 22 vakarā pamanījusi, ka Madlēna ir pazudusi un ziņojusi par to policijai.

Daļu liecību pierakstījusi Portugāles policija, bet pēc kāda laika noraidīja nepieciešamību tās izmeklēt tālāk, jo uzskatīja, ka meitenīte ir mirusi un par vainīgiem pasludināja pašus vecākus. Pēc laika gan šī apsūdzība tika atcelta pierādījumu trūkuma dēļ. Izmisumā esošie vecāki Keita un Gerijs uzsāka globālu meklēšanas kampaņu, tostarp noalgoja un joprojām algo privātdetektīvus.

Lielais vairums liecību ienākušas 2007. gadā, to vidū vismaz divas bijušas no Latvijas, ziņo "The Sun". Portāls min, ka, piemēram, tā paša gada 3. jūlijā kāds vīrietis Rīgā redzējis Madlēnai līdzīgu blondu meitenīti un pat uzņēmis viņas foto. Šī liecība gan drīz tika noraidīta kā neatbilstoša. Tikai dažas nedēļas vēlāk - 20. jūlijā - vēl kāds vīrietis ziņojis, ka Rīgā redzējis Madlēnu.

Kopš 2011. gada pēc plašākas sabiedrības pieprasījuma Lielbritānijas policija uzsāka apkopot un izskatīt dažādas iepriekš sniegtās un vecāku apkopotās liecības, kā arī ievāca jaunas.

Kopš tā laika kopumā ievāktas 8 685 liecības no visas pasaules, taču tikai daļa no tām publiskota. Līdz ar to, iespējams, Latvijas iedzīvotāji tiesībsargiem snieguši vairāk nekā divas liecības, cenšoties palīdzēt Madlēnas meklējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!