Līdz 10 miljoniem cilvēku Zemes piecos kontinentos, arī zinātnieki Antarktīdā, šodien izska savu protestu pret iespējamo ASV vadīto karu Irākā, uzskata vispasaules protesta akcijas organizētāji.
Mītiņi, protesta demonstrācijas un gājieni plānoti aptuveni 400 pilsētās 60 pasaules valstīs, izņemot Ķīnu. Šie protesti varētu būt visplašākie pēc tiem, kuros tika nosodīts karš Vjetnamā. Londonā notiek viens no lielākajiem saietiem, kurā galvaspilsētas Haidparkā pulcēsies vismaz 500 tūkstoši demonstrantu, un runātāju vidū paredzēts arī tāds prominents cilvēktiesību aizstāvis kā garīdznieks Džese Džeksons.

Demonstrācijas ir pieskaņotas piektdien notikušajam ANO galvenā ieroču inspektora Hansa Bliksa ziņojumam ANO Drošības padomei. Tajā viņš atzina, ka Irāka joprojām nepakļaujas ANO prasībai atklāt visus masu iznīcināšanas ieročus un atbruņoties, taču vienlaikus minēja, ka inspektoru darbam ir jāturpinās.

"Opozīcijas internacionālais raksturs ir visspēcīgākais ierocis, kāds ir cilvēku rīcībā. Tas ir viss, kas mums ir," teikts ASV pretkara kustības "Apvienoti par mieru un taisnīgumu" paziņojumā. "Mūsuprāt, Bušs un Blērs labi apzinās, ka globālā opozīcija vēršas plašumā, un viņi tagad izmisīgi cenšas sākt karu, pirms viņus pilnībā izolējusi pasaules sabiedriskā doma."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!