Džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") līderis Abu Bakrs al Bagdadi ceturtdien aicināja šī grupējuma kaujiniekus neatkāpties no Irākas otrās lielākās pilsētas Mosulas un pretoties Irākas spēkiem, kas sākuši operāciju Mosulas atbrīvošanai no džihādistiem.

"Neatkāpieties," Bagdadi aicināja audiopaziņojumā, kuru ceturtdienas rītā publicēja ar "Daesh" saistītais medijs "Al-Furqan".

"Noturēt savas pozīcijas ar godu ir tūkstošreiz vieglāk, nekā atkāpties ar kaunu," sacīja Bagdadi savā paziņojumā, kas ir pirmais vairāk nekā viena gada laikā.

"Visiem Nainavas cilvēkiem, sevišķi cīnītājiem – uzmanieties no jebkāda vājuma, stājoties pretī jūsu ienaidniekam," teica Bagdadi, pieminot Nainavas (Ninīves) provinci, kuras galvaspilsēta ir Mosula.

Bagdadi atrašanās vieta nav zināma, un par viņa veselību un pārvietošanos cirkulē daudz baumu.

2014. gada jūnijā dažas dienas pēc tam, kad džihādisti ieņēma plašas teritorijas Irākā, Bagdadi parādījās sabiedrībā Mosulā un paziņoja par "kalifāta" izveidošanu Irākā un Sīrijā.

"Daesh" kontrolētā teritorija sarūk kopš pērnā gada, un Irākas spēki otrdien sasniedza Mosulu, kas ir džihādistu pēdējais lielais bastions Irākā.

ASV vadītā koalīcija lēš, ka Mosulā ir no 3000 līdz 5000 "Islāma valsts" kaujinieku.

Desmitiem tūkstoši Irākas karavīru, kurus atbalsta ASV vadītā koalīcija un tās kara lidmašīnas, 17. oktobrī sāka ofensīvu Mosulas atbrīvošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!