Foto: AFP/Scanpix

Astoņi cilvēki gājuši bojā un 36 ievainoti sadursmē starp Mjanmas armiju un rohingja tautības musulmaņu nemierniekiem Rakhainas apgabalā, atsaucoties uz vietējo mediju ziņoto, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Sadursmēs sestdien miris viens policists, viens karavīrs un seši nemiernieki. 36 cilvēki, kuri arī, iespējams, iesaistījušies sadursmēs, arestēti.

Aptuveni 60 šaujamieročiem, nažiem un dunčiem bruņotu nemiernieku uzbrukuši valdības karavīriem, kuri atbildējuši ar pretuguni.

Mjanmas armijas karavīri izvietoti Rakhainas reģionā kopš 9. oktobra, pēc tam, kad rohingja musulmaņu nemiernieki, kurus valdība tur aizdomās par saikni ar ārvalstu islāmistu grupējumiem, bija veikuši vairākus uzbrukumus robežkontroles punktiem.

Armija liegusi reģionā iebraukt žurnālistiem un humānās palīdzības sniedzējiem.

Vietējie iedzīvotāju un cilvēktiesību aktīvisti apsūdzējuši armijas karavīrus māju dedzināšanā, izvarošanās un citos noziegumos. Armija un valdība gan šīs apsūdzības noraidījusi.

Tās ir lielākās rohingja un armijas sadursmes kopš 2012. gada.

Mjanmā dzīvo 1,1 miljons rohingja musulmaņu, taču viņiem netiek piešķirta pilsonība, kā arī viņiem noteikti dažādi pārvietošanās ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!