Svētdien dažādās ASV pilsētās sašauti četri policisti, no kuriem viens miris, pavēstīja amatpersonas.

Policisti sašauti Teksasas Sanantonio, Floridas Sanibelā, kā arī Misūri Sentluisā un Gledstounā. Saistība šo incidentu starpā nav noskaidrota.

Sanantonio detektīvs Bendžamins Markoni tika nošauts brīdī, kad viņš savā automašīnā sastādīja protokolu par satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Slepkavība notikusi pilsētas centrā pie Sabiedriskās drošības dienesta galvenās ēkas.

Varasiestādes par aizdomās turētā notveršanu izsludinājušas 10 000 dolāru lielu atlīdzību. Aizdomās turētais bijis melnādainais.'

Markoni nošauts, jo viņš bijis policists, pirmdien atzina Sanantonio varas pārstāvji.

"Es uzskatu, ka mērķis bija cilvēks uniformā, un pirmais, kas gadījās ceļā, bija pirmais, kuram uzbruka," preses konferencē sacīja policijas priekšnieks Viljams Makmanuss.

Slepkava nogalināja Markoni, caur pasažiera puses logu raidot divus šāvienus galvā.

Markoni bija apturējis kādu automašīnu un atradās pie sava auto stūres, kad viņam uzbruka slepkava, kura auto policists nebija apturējis.

Uzbrucējs afroamerikānis savu auto novietojis aiz policijas automašīnas un tad pienācis pie baltādainā Markoni.

Sanantonio policistiem "pavisam noteikti ir sajūta, ka viņi izraudzīti par mērķi", sacīja Makmanuss. Policisti tiek mudināti automašīnās atrasties divatā, kamēr slepkava nebūs notverts.

Pirms nepilniem pieciem mēnešiem uzbrucējs Dalasā, Teksasā, nošāva piecus policistus, kas uzraudzīja kārtību protesta akcijas gaitā.

Desmit dienas pēc Dalasas slaktiņa kāds cits uzbrucējas Batonrūžā, Luiziānā, nošāva trīs policistus, bet vēl trīs citus ievainoja.

Šomēnes Demoinā, Ohaio, tika nošauti divi policisti, kas atradās savās patruļas automašīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!