Foto: AFP/Scanpix

Par seksuālās vardarbības gadījumiem pērn Kanādas bruņotajos spēkos ziņojuši teju 960 tās biedru. Kā arī 27% sieviešu bruņotajos spēkos savas karjeras laikā ir cietušas no seksuālās vardarbības, atsaucoties uz ziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Kanādas bruņoto spēku veiktajā aptaujā noskaidrots, ka 1,7% no regulāri dienošajiem armijniekiem pēdējos 12 mēnešos ir cietuši no seksuālās vardarbības. 840 cilvēki norādīja, ka viņi ir saskārušies ar negribētiem seksuāla rakstura pieskārieniem sev, 150 ziņoja par seksuāliem uzbrukumiem, bet 110 cilvēki iesaistīti seksuālās darbībās pret pašu gribu.

Aptaujā piedalījās 43 000 respondentu no Kanādas bruņotajiem spēkiem. Secināts, ka sievietes ar seksuālo vardarbību pērn saskārās četras reizes biežāk nekā vīrieši. Kanādas bruņotajos spēkos ir 15% sieviešu, norāda "Reuters".

Kanādas bruņoto spēku komandieris Džonatans Vānss skaidroja, ka aptaujas rezultāti ir gan paredzēti, gan atskurbinoši. "Seksuālā vardarbība ir problēma mūsu iestādē. Mēs to zinām un cenšamies to apkarot," Vānss klāstīja preses konferencē.

"Esmu motivēts kā vēl nekad apkarot šādu rīcību un izslēgt pāri darītājus no mūsu rindām," piebilda Kanādas bruņoto spēku komandieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!