Foto: Kadrs no video

Sīrijas lielā pilsēta Alepo jau vairākus gadus ir ierauta pilsoņu kara vardarbības virpulī un situācija pēdējos mēnešos, prezidenta Bašara al Asada un Krievijas spēkiem mēģinot atgūt nemiernieku kontrolētos pilsētas austrumu rajonus, kļūst tikai sliktāka.

Ar opozīciju saistītais Alepo Mediju centrs publicējis 360 grādu video, kas ļauj virtuāli doties neliela pastaigā pa nemiernieku kontrolēto pilsētas daļu, kas ir pakļauta Sīrijas valdības spēku un Krievijas uzlidojumiem.

Bojājumus ēkām, protams, ir nodarījušas visas karojošās puses, taču atšķirība ir tajā, ka opozīcijas kaujiniekiem nav aviācijas. Attiecīgi lielākie postījumi nodarīti tieši viņu kontrolētajiem pilsētas rajoniem, Asadam un Krievijai cenšoties salauzt viņu pretestību.

Pirmdien Krievija jau sesto reizi bloķēja ANO Drošības padomes rezolūciju par Sīriju – šoreiz par aicinājumu ieviest septiņu dienu pamieru kara plosītajā Alepo.

Sīrijas konflikts sākās 2011. gadā, kad bruņotās sadursmēs pārauga plaši tautas protesti, kuros tika pieprasīta prezidenta Bašara al Asada atkāpšanās.

Kara laikā valstī nostiprinājās arī dažādi radikālo islāmistu grupējumi, piemēram, "Daesh" kurš karo kā pret režīma spēkiem, tā nemierniekiem. "Daesh" pakļauts ASV starptautiskās koalīcijas, kā arī Krievijas gaisa uzlidojumiem.

Asada režīmu konfliktā atbalsta Irāna un Krievija, savukārt nemierniekus virkne sunnītu arābu valstu un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!