Foto: AFP/Scanpix

Itālijas parlaments apstiprinājis 2017. gada budžetu, un valsts premjerministrs Mateo Renzi paziņojis, ka līdz ar budžeta likuma pieņemšanu atkāpjas no amata, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Renzi demisijas rakstu iesniegs pulksten 19 pēc vietēja laika. "Budžets pieņemts. Oficiālā demisija pulksten 7 vakarā. Paldies visiem, un ilgu mūžu Itālijai," tviterī ierakstījis Renzi.

Jau vēstīts, ka par lēmumu demisionēt Renzi paziņoja pēc tam, kad referendumā noraidītas viņa rosinātās konstitucionālās reformas. Viņš aicināja ierobežot parlamenta augšpalātas Senāta, kā arī reģionālo valdību pilnvaras, stiprinot centrālo valdību. Renzi vēlējās atkāpties uzreiz pēc referenduma, taču Itālijas prezidents viņu lūdza palikt amatā līdz budžeta pieņemšanai.

Senāta augšpalāta budžetu atbalstīja ar 173 balsīm par un 108 pret. Nākamā gada Itālijas budžeta deficīts paredzēts 2,2 % apmērā no iekšzemes kopprodukta.

2017. gadā plānots, piemēram, paaugstināt pensijas un amnestēt tos, kuri krāpušies ar nodokļiem, ja viņi deklarēs iepriekš no varas iestādēm slēpto naudu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!