Foto: AP/Scanpix

Trešdien pēc uzticības balsojumu parlamenta augšpalātā Senātā apstiprināta Itālijas jaunā valdība.

Premjerministra Paolo Džentiloni vadītais kabinets izturēja balsojumu Senātā ar 169 balsīm par un 99 pret. Otrdien valdība izturēja pirmo uzticības balsojumu parlamenta apakšpalātā, kur par to nobalsoja 368 deputāti, bet pret bija 105.

Iepriekšējais Itālijas premjers Mateo Renci demisionēja pēc 4.decembrī notikušā referenduma, kurā netika atbalstītas Renci virzītās konstitūcijas reformas.

Daudzi novērotāji uzskata Džentiloni par pagaidu līderi, kam līdz nākamajām vēlēšanām jāatrisina steidzamākie jautājumi, piemēram jāveic vēlēšanu likumu reformas un jāizlemj, ko iesākt ar finanšu grūtībās nonākušo banku "Banca Monte dei Paschi di Siena" (BMPS).

BMPS nedienas radījušas bažas par Itālijas ekonomiku, jo sevišķi pēc Renci atkāpšanās.

Opozīcija uzskata Džentiloni par marioneti, kas premjera amatu saglabās Demokrātiskās partijas līderim Renci, kurš plāno atgriezties pie valdības stūres pēc nākamajām vēlēšanām.

Džentiloni valdībā amatus saglabājusi lielākā daļa Renci kabineta ministru.

Līdzšinējais iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno jaunajā kabinetā ieņem ārlietu ministra amatu, ko līdz šim ieņēma Džentiloni. Bet par jauno iekšlietu ministru iecelts Marko Minnīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!