Panākta vienošanās par opozīcijas kaujinieku evakuāciju no Sīrijas pilsētas Alepo austrumu daļas, atsaucoties uz Krievijas sūtņa ANO Vitālija Čurkina pausto, vēsta raidsabiedrība "Euronews".

"Pēdējā informācija, kas ir manā rīcībā ir, ka viņi patiešām ir panākuši vienošanos, ka kaujinieki pametīs pilsētu," Čurkins pastāstījis medijiem, piebilstot, ka tas varētu notikt "tuvāko stundu laikā".

Sīrijas armija paziņojusi, ka "kuru katru brīdi" varētu pilnībā pārņemt Alepo savā kontrolē.

Čurkins uzsvēris, ka vienošanās attiecas uz kaujiniekiem, bet ne civiliedzīvotājiem. "Civiliedzīvotāji var palikt, viņi var doties uz drošākām vietām, viņi var izmantot humāno palīdzību, kas ir uz vietas. Neviens civiliedzīvotājiem pāri nedarīs," viņa pausto citē raidsabiedrība BBC.

Nemiernieku pārstāvji informējuši, ka otrdienas vakarā uguns tiks pārtraukta un civiliedzīvotāji, kuri iesprostoti šajā pilsētas daļā, to pametīs, lai dotos uz opozīcijas kaujinieku kontrolētajām teritorijām ārpus pilsētas, vēsta ziņu aģentūra 'Reuters'.

Līdz ar uguns pārtraukšanu, ja tā tiks ievērota, un nemiernieku evakuēšanos, tiks pārtrauktas gadiem ilgušās cīņas par Alepo.

Kā raidsabiedrībai CNN pastāstījis žurnālists un Alepo iedzīvotājs Karams al Masri, pilsētas iedzīvotāji saņēmuši īsziņas no nemiernieku līderiem, kurās tiek vēstīts par uguns pārtraukšanu.

Jau ziņots, ka opozīcijas kaujinieku kontrolē bija palikuši vien aptuveni 10 % no tās teritorijas, ko viņi iepriekš pārvaldīja. Pēdējo dienu laikā Sīrijas armija ar Krievijas Gaisa spēku un Irānas balstīto grupējumu, tostarp Libānas "Hezbollah" kaujinieku palīdzību ieņēmuši vairākus lielus pilsētas dzīvojamos rajonus.

Otrdien ANO pazņoja, ka Sīrijas armijas karavīri un tās sabiedroto kaujinieki ielaužoties atbrīvoto Sīrijas pilsētas Alepo rajonu civiliedzīvotāju mājās un nogalinot tur sastaptos, tostarp bērnus un sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!