Foto: Publicitātes foto

Kopš trešdien uzsāktā otrā Mosulas atbrīvošanas kampaņas posma Irākā notikuši vairāki desmiti ASV vadītās starptautiskās koalīcijas uzlidojumi pa teroristu grupējuma "Daesh" pozīcijām. ASV Aizsardzības ministrija ziņo, ka vienā no tiem varētu būt cietuši civiliedzīvotāji.

"Mosulas atbrīvošanas operācijas laikā koalīcijas īstenotā gaisa uzlidojumā tika iznīcināts mikroautobuss, kurā iepriekš pēc šaušanas ar "SPG-9" vai prettanku ieroci kopā ar ieroci iekāpa "Daesh" kaujinieki. Kā vēlāk tika noskaidrots, mikroautobuss tika iznīcināts slimnīcas kompleksa stāvlaukumā, kā dēļ tiek pieļauts, ka uzbrukumā varētu būt civiliedzīvotāju upuri," teikts oficiālā paziņojumā.

ASV vadītās koalīcijas spēki jebkurus apgalvojumus par civiliedzīvotāju uzpuriem uztver ļoti nopietni, un ir uzsākta notikušā izmeklēšana, kuras rezultāti tiks drīzumā publiskoti, norāda koalīcijas komandcentra pārstāvji.

Komandcentrā norāda, ka, plānojot un izpildot uzbrukumus, tiek rūpīgi strādāts pie to precizitātes, lai samazinātu risku ievainot un nogalināt civiliedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!