Foto: AFP/Scanpix
Videonovērošanas kameru ieraksti apliecina, ka Aniss Amri, kurš ir galvenais aizdomās turamais par Berlīnes terorakta sarīkošanu un kuru nogalināja Itālijas policija, divas dienas pēc slaktiņa manīts Beļģijā, atsaucoties uz "CCTV" informāciju, trešdien vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

24 gadus vecais Amri Briseles dzelzceļa stacijā ieradies no Amsterdamas.

Tajā viņš pavadījis divas stundas, bet pēc tam ap pulksten 21 pametis uzgaidāmās telpas. "Sky News" pieļauj, ka, iespējams, viņš tālāk devies uz Franciju, lai pēc tam nonāktu Itālijā.

Jau iepriekš izmeklēšanai pietuvināts avots, kas vēlējās palikt anonīms, norādīja, ka Amri devies caur Francijas pilsētu Lionu, lai tālāk mērotu ceļu uz Itāliju.

"Vīrietis, kas atbilst slepkavas aprakstam, ceturtdienas, 22. decembra, pēcpusdienā tika manīts uz [Lionas Portdjū] stacijas perona ar cepuri galvā un mugursomu," sacīja anonīmais avots, apstiprinot plašsaziņas līdzekļos iepriekš izskanējušo. "Izskatās, ka viņš ir viens," piebilda avots.

Kā atzīmē britu raidsabiedrība BBC, Amri "pēdējais dzīves ceļojums" viņu vedis caur Nīderlandi, Beļģiju, Franciju un Itāliju, kur arī viņš tika nošauts:

  • 21. decembrī ap pulksten 11:30 (pēc vietējā laika) viņš manīts Neimegenas dzelzceļa stacijā Nīderlandē.
  • Jau pulksten 13:30 (pēc vietējā laika) videonovērošanas kameras ierakstos viņš manīts Amsterdamas dzelzceļa stacijā. Šeit viņš arī pārsēdies vilcienā, lai dotos uz Beļģiju.
  • Briseles dzelzceļa stacijā viņš ieradies ap pulksten 19, kur pavadīja gaidot divas stundas nākamo vilcienu.
  • No Briseles viņš tālāk ceļoja uz "Lyon Part-Dieu" dzelzceļa staciju Francijā.
  • No "Lyon Part-Dieu" viņš devies uz Francijas pilsētas Kemberijas dzelzceļa staciju, kur tālāk pārsēdies citā vilcienā, lai dotos uz Itālijas pilsētu Turīnu.
  • No Turīnas viņš ceļoja uz Milānu.
Jau vēstīts, ka 23. decembrī Milānas pievārtē Itālijas policija nošāva policijas iepriekšējās četras dienas visā Eiropā meklēto Amri, kas tiek turēts aizdomās par 12 cilvēku noslepkavošanu uzbrukumā vienam no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem.

Džihādistu grupējums "Daesh" uzņēmās atbildību par Berlīnes teroraktu, un apliecināja, ka Milānas apkaimē nošautais cilvēks Berlīnē veica uzbrukumu Ziemassvētku tirdziņam.

23. decembrī "Daesh" publicēja video, kurā Amri ir redzams solot padevību grupējuma līderim Abubakram al Bagdadi.

Tāpat ziņots, ka Berlīnes policija apcietinājusi tunisieti, kurš tiek turēts aizdomās par to, ka viņš dienu pirms 19. decembra Ziemassvētku tirdziņa terorakta vakariņojis kopā ar Amri.

26 gadus vecais Bilels A. bijis vai nu iesaistīts terorakta plānošanā, vai arī par to zinājis, uzskata policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!