Foto: Reuters/Scanpix

Irākiešu bruņotie spēki novērsuši aptuveni 200 "Daesh" ("Islāma valsts") džihādistu mēģinājumu bēgt Sīrijas virzienā no Tell Afaras, kas atrodas uz rietumiem no Mosulas, pirmdien pavēstīja šiītu zemessardzes "Hashed al Shaabi" ("Tautas mobilizācija") pārstāvis sakariem ar presi Ahmeds al Asadi.

Džihādisti no Tell Afaras mēģinājuši izlauzties ar tankiem.

""Daesh" teroristu bandu uzbrukums sākās [svētdien] ap plkst. 19. Kaujas ilga sešas stundas," norādīja Asadi.

Šiītu zemessargu vienības izvietotas uz rietumiem no Mosulas kopš 17. oktobra, kad federālie spēki sāka vērienīgu operāciju, lai džihādistiem atkarotu Irākas ziemeļdaļas lielāko pilsētu.

Šiītu vienību galvenais mērķis ir atgūt pārsvarā turkmēņu apdzīvoto Tell Afaru, kas joprojām atrodas "Daesh" rokās, un nepieļaut džihādistu karotāju bēgšanu uz Sīriju.

"Tas bija "Daesh" mēģinājums pārraut fronti, bēgt uz Sīrijas robežu, un izvest dažus līderus un karotājus," skaidroja Asadi.

Šiītu zemessargus, kad viņiem uzbruka džihādisti, atbalstījuši kara aviācijas helikopteri. Kaujās krituši aptuveni 50 džihādisti, turklāt iznīcināti 17 viņu transporta līdzekļi.

"Daesh" kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!