Foto: Reuters/Scanpix

Par Lietuvā izvietoto Vācijas vadīto NATO bataljonu atkal izplatītas viltus ziņas, piektdien vēsta portāls "Delfi.lt".

Lietuvas parlamenta Valsts drošības un aizsardzības komisijas locekļi saņēmuši elektroniskā pasta vēstuli, kurā apgalvots, ka Vācijas pulkvežleitnants Kristofs Hūbers, kurš komandē NATO bataljonu Lietuvā, ir Krievijas aģents.

"Šis ir kārtējais mēģinājums, iespējams, rafinētāks, diskreditēt Vācijas spēku klātbūtni Lietuvā. [Šis ir] kārtējais piemērs Krievijas organizētiem informācijas uzbrukumiem," "Delfi.lt" citēja komisijas locekļa Laurīna Kasčūna teikto.

"Esmu ļoti priecīgs, ka Lietuvas varasiestādes atbilstoši reaģēja, un tāda informācija tiek izanalizēta un atspēkota, pirms tā nonāk pie Lietuvas sabiedrības," viņš piebilda.

Šogad jau nepatiesi tika ziņots, ka Lietuvā izvietotie karavīri ir izvarojuši nepilngadīgu meiteni.

2017. - 2018. gadā NATO bataljonā Lietuvā būs Vācijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Beļģijas, Luksemburgas, Horvātijas un Francijas karavīri, kuru skaits kopumā sasniegs 1200. Bataljonu Lietuvā vada Vācija, kuras karavīri arī veido tā kodolu.

Līdzīgas vienības tiek izvietotas arī citās Baltijas valstīs. Lēmumu par bataljonu izvietošanu NATO pieņēma saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!