Latvijas ģenerālkonsulāta pārstāve Sanktpēterburgā Elīna Grintāle raidījumam "LNT Ziņas" situāciju pilsētā pēc sprādziena metro nodēvēja par haosu, kā arī informēja, ka ģenerālkonsulāts strādā pastiprinātā režīmā.

"Sprādziens ir noticis vienā no pašām populārākajām metro stacijām Sanktpēterburgā, līdz ar to tas, protams, pilsētā izraisījis pilnīgu haosu. Joprojām ienāk diezgan pretrunīga informācija gan par sprādzienu skaitu, gan par mirušajiem un ievainotajiem," stāstīja Grintāle.

Jau ziņots, ka Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas metro pirmdien nograndis sprādziens. Sprādziens noticis ap pulksten 14.50, kad metro no stacijas "Sennaja ploščaģ" devies uz nākamo staciju "Tehnologičeskij institut". Pašreizējā informācija liecina, ka vismaz 10 cilvēki ir gājuši bojā un 47 cietuši.

Patlaban nav informācijas, ka sprādzienā būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais, arī saņemto zvanu neesot daudz. Apzinātajiem valstspiederīgajiem jau izsūtīti e-pasti, taču, ja kādam nepieciešama palīdzība, jāvēršas ģenerālkonsulātā, informē raidījums. Arī tūristi no Latvijas, ja viņi pilsētā uzturas īslaicīgi, tiek aicināti sazināties ar mājiniekiem.

Konsulātā, kas atrodas vairāku metro pieturu attālumā no traģēdijas vietas, situācija esot mierīga. Tagad gan jādomā, kā mājās nokļūs tie darbinieki, kas dzīvo tālāk no konsulāta, pastāstīja Grintāle.

"Metro ir slēgts, pilsētā izveidojušies plaši sastrēgumi. Ja mēs vērtējam sastrēgumu stiprumu, tas tiek novērtēts ar deviņām ballēm skalā līdz desmit. Vienlaikus iedzīvotājiem tiek nodrošināts bezmaksas sabiedriskais transports, arī vairākas taksometru kompānijas piedāvā bez maksas nogādāt iedzīvotājus mājās," raidījumam pauda Grintāle.

"Ir sajūta, ka cilvēkus šis briesmīgais notikums ir saliedējis un visi mēģina tikt galā ar situāciju. Arī palīdzot viens otram," stāstīja ģenerālkonsulāta darbiniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!