Foto: AFP/Scanpix
ASV prezidents Donalds Tramps nācis klajā ar paziņojumu, ka "NATO vairs nav novecojusi alianse," tādējādi atspēkojot savu ieprieš sacīto, ka NATO alianse ir novecojusi, trešdien informē britu raidsabiedrība BBC.

Tramps Baltajā namā ticies ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, kā arī sarunu laikā atzīmējis, ka tieši terorisma draudi iezīmējuši arvien lielāku alianses nozīmīgumu. Tramps īpaši izcēlis NATO lomu cīņā pret terorismu.

"Es sacīju, ka tā ir novecojusi. Tagad tā vairs nav novecojusi," teica ASV prezidents.

Viņš NATO arī aicinājis vairāk palīdzēt Irākas un Afganistānas "partneriem". "Es un ģenerālsekretārs kopīgi diskutējām par to, ko NATO vēl vairāk varētu darīt, lai cīnītos pret teorismu," paziņoja Tramps.

Tramps Stoltenbergu atkārtoti iztaujājis par NATO mērķiem, kā arī paspēja pie reizes pasūkstēties par to, ka ASV iegulda pārāk lielu finansējumu dalībai aliansē.

Viņš aicināja arī citas valstis ieguldīt vairāk līdzekļu NATO aliansē.

Jau ziņots, ka Tramps janvāra sākumā publicētā intervijā laikrakstiem "Bild" un "The Times" paziņoja, ka NATO ir novecojusi alianse, kas nav apgrūtinājusi sevi ar cīņu pret terorismu, un prognozēja arī citu valstu izstāšanos no Eiropas Savienības pēc "Breksita".

Viņš arī atkārtoja pirmsvēlēšanu kampaņas laikā teikto, ka alianses dalībvalstis pietiekami daudz līdzekļu nevelta aizsardzībai, un veltīja siltus vārdus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Neskatoties Trampa izteikumiem, ka NATO ir novecojusi organizācija, NATO no jauna apliecinājusi paļāvību uz ASV saistībām aliansē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!