Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs ceturtdien atkal piedzīvojis uzbrukumu, kura laikā viņam sejā ieliets briljantzaļā spirta šķīdums, teikts opozicionāra blogā.

Korupcijas atmaskotājam, kurš pieteicis sevi cīņai par Krievijas prezidenta krēslu 2018. gada vēlēšanās, uzbrukts pie viņa vadītā Korupcijas apkarošanas fonda Maskavas centrā.

Pats uzbrucējs pēc dezinficējošā šķīduma iešļākšanas Navaļnijam sejā ir aizbēdzis. Šoreiz politiķis guvis arī labās acs ķīmisku apdegumu.

Vēstīts, ka Navaļnijs uzbrukumu ar briljantzaļo piedzīvoja jau 20. martā Sibīrijas pilsētā Barnaulā. Dažas dienas vēlāk tika aizdedzināts Navaļnija priekšvēlēšanu kampaņas štābs Sanktpēterburgā.

Plašu rezonansi izraisīja martā publicētais Navaļnija fonda pētījums, kurā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs tiek apsūdzēts plašā korupcijā.

Krievijas valsts kontrolētie mediji par šo pētījumu neko neziņoja un arī Kremlis atbildes nesniedza. 26. martā visā Krievijā notika vērienīgi pretkorupcijas protesti, pieprasot no varas paskaidrojumus.

Navaļnijs tika aizturēts un arestēts uz 15 diennaktīm. Pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma Navaļnijs izplatīja aicinājumu pulcēties uz jauniem protestiem 12. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!