Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" biedriem otrdien liegta iebraukšana Gruzijā, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Aptuveni 50 motociklistu liela grupa Gruzijā gribēja iebraukt caur Larsi robežpārejas punktu, taču Gruzijas robežsargi kluba biedrus valstī nav ielaiduši, ziņo portāls "Agenda.ge". Krievijas mediji vēsta, ka neielaišanas iemesls motobraucējiem nav paskaidrots.

Gruzijas iekšlietu ministrs Giorgijs Mgebrišvili vietējiem medijiem trešdien apstiprināja, ka tā sauktie "Putina baikeri" nav ielaisti Gruzijā, taču nekādus plašākus komentārus nesniedza, ziņo RFE/RL.

Savukārt ministra vietnieks Šalva Hutšivili pastāstīja, ka motociklistu ielaišana valsts teritorijā būtu pret Gruzijas likumiem un ka robežsargiem ir tiesības neielaist personas, ja sarunā ar tām atklājas kādi iemesli viņu nevēlamībai valstī, skaidro "Agenda.ge".

"Nakts vilki" uz Gruziju devušies, lai atzīmētu PSRS uzvaras pār nacistisko Vāciju gadadienu. Motociklistus ciemoties Gruzijā uzaicinājusi prokrieviskā organizācija Krievijas–Gruzijas jaunatnes savienība, kas plānoja 9. maija pasākumu Tbilisi centrā.

"Nakts vilki", kuri ir snieguši atbalstu Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācijai un kuru biedri karo prokremlisko spēku rindās Austrumukrainā, kopš 2015. gada maijā rīko braucienus pa Eiropu, lai atzīmētu Otrā pasaules kara beigu gadadienu.

Pasākumi gan ir saskārušies ar grūtībām, atsevišķām Eiropas valstīm atsakoties laist Vladimiru Putinu atbalstošās kustības biedrus savā teritorijā. Taču arī šogad "Nakts vilki" izziņoja braucienu uz Berlīni.

Krievijas aģentūra TASS ziņoja, ka šogad pāri Baltkrievijas-Polijas robežai pārlaisti tikai tie ikgadējā brauciena Maskava–Berlīne "Uzvaras ceļi" dalībnieki, kuriem ir Eiropas valstu pases, bet Krievijas pilsoņi, kuriem iebraukšana liegta, rīkošoties pēc "plāna B".

Savukārt 3. maijā Polijā aizturēts viens no brauciena dalībniekiem, kuram bijusi spēkā esoša Francijas vīza. Polijas robežsardze aģentūrai TASS paskaidroja, ka šī persona ir iekļauta valsts "melnajā sarakstā" un Francijas vīzas esamība neatļauj viņam atrasties Polijā. Persona no valsts tikšot izraidīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!