Foto: AFP/Scanpix

Francijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret teritoriālās attīstības ministru Rišāru Fero par darījumu, kas tika noslēgts pirms sešiem gadiem, kad Fero vadīja valsts veselības apdrošināšanas fondu Bretaņas reģionā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien aizstāvēja Fero no pārmetumiem, ka viņš nonācis interešu konfliktā, atbalstot līgumu starp veselības apdrošināšanas fondu un savu sievu.

54 gadus vecais Fero, kas ir viens no pirmajiem ietekmīgākajiem Makrona atbalstītājiem, noliedza, ka būtu pastrādājis ko pretlikumīgu.

Intervijā radio "Inter" viņš ceturtdien uzsvēra, ka esot godīgs cilvēks.

Laikraksts "Canard Enchaine" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Fero vadītais veselības apdrošināšanas fonds 2011. gadā piekritis īrēt ēku no Fero sievas un veikt ēkas remontu, kas palielināja tās vērtību.

Fero apgalvo, ka viņa sieva izteikusi fondam vislabāko piedāvājumu un viņam nav bijusi nekāda teikšana šajā lietā.

Aizdomu ēna par ētiski apšaubāmu rīcību kritusi arī uz Eiropas lietu ministri Marjelu de Sarnēzu. Viņai nepatikšanas sagādājusi palīga nolīgšana par Eiropas Parlamenta (EP) naudu.

Sarnēza ir to 19 Francijas EP deputātu vidū, pret kuriem Francijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu uz aizdomu pamata, ka viņi izmantojuši savus EP padotos politiskajām aktivitātēm Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!