Foto: AFP/Scanpix
22 gadus vecā marokāņu izcelsmes Itālijas pilsoņa Jusufa Zagbas māte Valērija Halija Kollina ir sašutusi par to, ka viņas dēls ir piedalījies Londonas teroraktā pagājušajā sestdienā, vēsta CNN.

Viņa medijiem paudusi, ka ir šokēta par notikušo, proti, ka viņas dēls ir viens no trim slepkavām. Tāpat viņa jūt līdzi visiem izdzīvojušiem un bojā gājušo ģimenēm.

68 gadus vecā terorista māte arī atzinusi, ka viņai ir grūti noformulēt to, ko viņa vēlētos pateikt ģimenēm, kuru tuvinieki ir cietuši vai gājuši bojā. "Man trūkst vārdu," intervijā CNN sacīja Valērija.

"Viņš satikās ar nepareizajiem cilvēkiem," viņa piebilda,"es nezinu, ko viņi viņam nodarīja."

"Es nekad nevarētu noticēt, ka viņš kļūs par teroristu," apgalvoja terorista māte.

Policija arī pavēstīja, ka Zagba "nav bijis [britu] policijas vai [specdienesta] MI5 interešu lokā". Savukārt Itālijas mediji ziņoja, ka Itālijas izlūkdienests informējis Lielbritānijas un Marokas izlūkdienestus, ka Zagba tiek uzskatīts par potenciālu ekstrēmistu.

Itālijas mediji arī ziņoja, ka Zagba pagājušajā gadā esot aizturēts Boloņas lidostā, kad gatavojies sēsties lidmašīnā uz Turciju. Policija uzskatījusi, ka viņš no Turcijas plāno doties tālāk uz Sīriju. Viņam bijusi tikai vienvirziena biļete, neliela mugursoma un pase. Viņa telefonā policija atradusi teroristu grupējuma "Islāma valsts" propagandas video, taču izmeklēšanā netika gūti pietiekami pierādījumi, lai varētu izvirzīt viņam apsūdzības par saistību ar terorismu.

Rezultātā Zagba atbrīvots, vēsta Itālijas mediji. Un tā kā viņam ir gan Marokas, gan Itālijas pilsonība, viņš netika izraidīts no Itālijas. Mediji ziņoja, ka Zagba nekad nav ilgi uzturējies Itālijā.

Mediji vēstīja, ka Zagbas vecāki - māte itāliete un tēvs marokānis - ir šķīrušies, un Zagba galvenokārt dzīvojis Marokā, bet bieži braucis strādāt arī uz Lielbritāniju.

Kā ziņots, trīs teroristi sestdienas vakarā ar mikroautobusu uztriecās gājējiem uz Londonas tilta, bet pēc tam ar nažiem uzbruka cilvēkiem tirgū "Borough Market", kas atrodas tilta dienvidu galā. Policija uzbrucējus nošāva, taču viņi paspēja noslepkavot septiņus cilvēkus. Vēl 48 cilvēki šajā uzbrukumā guvuši ievainojumus.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!