Foto: AP/Scanpix
Svētdien, 11. jūnijā, policija publiskojusi attēlus, kuros redzamas triju Londonas teroristu viltus spridzekļu jostas, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Likumsargi atzīmē, ka teroristi šīs jostas izgatavojuši, lai iedvestu bailes. Šādu jostu izgatavošana bijis teroristu taktiskais mērķis. Policija arī informē, ka viņi nekur Lielbritānijā šāda tipa jostas līdz šim nebija redzējuši.

Teroristi tās bija uzvilkuši brīdī, kad pastrādāja teroraktu. Pēc tam tos nošāva policija.

Izrādās, ka katrā no jostām bijušas aplīmētas ūdens pudeles. Policija arī norādīja, ka ikviens, kurš naktī tādas būtu redzējis, patiešām nodomātu, ka tās ir īstas.

Likumsargi uzteikuši arī savus drosmīgos kolēģus, kas palīdzēja neitralizēt teroristus.

Kārtības sargi pieļauj, ka ar šāda veida viltus jostām teroristi, iespējams, būtu gribējuši sagrābt ķīlniekus, lai tādējādi policiju piespiestu tos nenošaut.

Fotogrāfijas tika publicētas dienu pēc tam, kad policija paziņoja - terorakta īstenotāji bija arī sagatavojuši Molotova kokteiļus un mēģinājuši noīrēt 7,5 tonnas smago kravas automašīnu. Tiesa, šīs darījums tika noraidīts maksājuma kļūmes dēļ.

Tiesu medicīnas speciālisti, apskatot teroristu noīrēto balto mikroautobusu, atrada "13 vīna pudeles, piepildītas ar viegli uzliesmojušu šķidrumu un ietītas lupatās", kā arī divas lodlampas.

Kā ziņots, trīs teroristi 3. jūnija vakarā ar mikroautobusu uztriecās gājējiem uz Londonas tilta, bet pēc tam ar nažiem uzbruka cilvēkiem tirgū "Borough Market", kas atrodas tilta dienvidu galā. Policija uzbrucējus nošāva, taču viņi paspēja noslepkavot septiņus cilvēkus. Vēl 48 cilvēki šajā uzbrukumā guvuši ievainojumus. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!