Irāka ir sākusi savu bruņoto spēku pārgrupēšanu, kuras iespējams nolūks ir pietuvināt tos galvaspilsētai Bagdādei, paziņoja ASV bruņoto spēku štābu priekšnieku apvienotās komitejas vadītājs Ričards Maierss.
Viņš pavēstīja žurnālistiem, ka ir konstatēta Irākas spēku pārvietošanās no valsts ziemeļiem. Nav zināms, vai šie spēki dodas uz Tikritu, kas ir Irākas prezidenta Sadama Huseina dzimtā pilsēta, vai dosies tālāk uz Bagdādi.

Tiek pārdislocēta viena no elitārās republikas gvardes divīzijām, kuras bāzes vieta atradās pie Mosulas pilsētas valsts ziemeļos. ASV arī konstatēja, ka Bagdādei tuvojas Irākas bruņoto spēku vienības, kas parasti ir izvietotas galvaspilsētas apkaimē.

Pentagons pieļauj iespēju, ka Irākas vadība varētu koncentrēt bruņotos spēkus biezi apdzīvotās zonās, tostarp Bagdādē, lai piespiestu pretinieku iesaistīties smagās kaujās pilsētas apstākļos, kur nevar plaši lietot aviāciju.

Pēc Starptautiskā stratēģisko pētījumu institūta datiem, Irākas bruņotajos spēkos ir 385 tūkstoši karavīru, tostarp 350 tūkstoši sauszemes spēkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!