Vismaz 123 cilvēki gājuši bojā, Pakistānas pilsētā Bahavalpurā aizdegoties kravas automašīnai, kurā pārvadāta degviela, atsaucoties uz vietējo amatpersonu pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiek ziņots, ka dučiem cilvēku guvuši smagus apdegumus, jo centušies savākt degvielu, kas plūdusi no transportlīdzekļa. Ievainotie nogādāti slimnīcā, savukārt precīzu bojā gājušo skaitu un identitātes būs iespējams noteikt vien pēc DNS analīžu veikšanas. Pastāv bažas, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt.

Saskaņā ar ziņu aģentūras "Reuters" vēstīto, ievainojumus guvuši 80 cilvēki. Upuri, kuru stāvoklis vērtējams kā kritisks, uz slimnīcu nogādāti ar helikopteriem.

Neoficiālā informācija liecinot, ka automobilis apgāzies, jo braucis pārlieku ātri. Pēc negadījuma tas aizdedzies. Aculiecinieki ziņojot, ka kāds notikuma vietā smēķējis, iespējams, tādēļ izcēlies ugunsgrēks, atsaucoties uz vietējās televīzijas ziņoto, vēsta BBC.

Ziņu aģentūra "Reuters" savukārt vēsta, ka kravas auto pēc avārijas nevis vienkārši aizdedzies, bet uzsprādzis."Netālu dzīvojošie un garāmgājēji bija sākuši vākt degvielu, kad cisterna uzsprāga, sadedzinot ikvienu, kurš atrādās notikuma vietā vai apkārt tai," pastāstījis vietējās valdības pārstāvis Maliks Muhameds Ahmeds Kāns.

"Saskaņā ar sākotnējiem ziņojumiem, kāds centās aizsmēķēt cigareti un, kad izlijusī degviela aizdegās, cisterna uzsprāga," informējis glābēju pārstāvis Džams Sadžads Huseins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!