Foto: AFP/Scanpix
Asiņainajos grautiņos, kas izcēlušies pēc tam, kad indiešu garīgais guru Gurmetu Ramu Rahimu Singhu tika notiesāts par izvarošanu, bojā gājuši jau 23 viņa sekotāji, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka saniknoti Singha atbalstītāji piektdien plosījās Pančkulā, kur notika tiesa. Tur tika ziņots par plašu vandalismu un vismaz divām aizdedzinātām dzelzceļa stacijām. Sekotāji demolēja arī automašīnas un ir nodedzinājuši mediju mikroautobusus. Vairākās pilsētas apkaimēs un citur Pendžābas štatā tika ieviesta komandantstunda. Taču vardarbība sasniegusi arī galvaspilsētu Deli, kur nodedzināti divi vilciena vagoni.

Likumsargi paziņojuši, ka plašajos protestos aizturēti vismaz 2500 Singha atbalstītāji, atzīmē BBC. Vardarbīgajos un asiņainajos protestos kopumā dalību ņēmuši teju 200 000 cilvēku, kas atbalstījuši notiesāto Singhu.

Draudīgo atbalstītāju savaldīšanai tikuši mobilizēti tūkstošiem kārtības sargu, kā arī militārpersonu. Pūļa izkliedēšanai tikusi pielietota asaru gāze un ūdens lielgabali.

Likumsargu pārstāvis arī paziņojis, ka Singha atbalstītājus izdevies savaldīt.

Tāpat vēstīts, ka Indijas tiesa par vainīgu izvarošanā piektdien atzinusi valsts ziemeļu daļā populāru garīgo guru Gurmetu Ramu Rahimu Singhu. Tiesas lēmums par piespriesto sodu tiks nolasīts pirmdien.

50 gadus vecais guru Singhs, kuram esot ap 60 miljoniem sekotāju visā pasaulē, atzīts par vainīgu divu sieviešu izvarošanā savas sektas "Dera Sača Sauda" mītnē 2002. gadā.

Sektu Singhs vada no 23 gadu vecuma. Viņš arī uzstājas rokkoncertos, spēlē filmās un viņam pat ir sava produktu līnija. Sava ārēja izskata un apģērba dēļ viņš ir zināms kā "rokzvaigzne baba" un "spīguļu guru".

Pret Singhu jau iepriekš ir notikušas izmeklēšanas aizdomās par slepkavību un izvarošanām. Tāpat viņš apsūdzēts par to, ka spiedis sekotājiem veikt kastrāciju, lai "pietuvotos dievam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!