ASV Floridas štatā aplēsti "Irmas" nodarīto postījumu apmēri un sākta palīdzības operācija, ziņo raidsabiedrība BBC.

Patlaban tornado ir vājinājies un pārvietojies uz Floridas štata rietumu piekrasti, tomēr Maiami pilsēta un citi urbāni, vētras skarti rajoni applūduši. Tornado Floridu skāra kā ceturtās kategorija viesuļvētra, bet šobrīd tā pazeminājusies līdz tropiskai vētrai.

Zināms, ka seši miljoni jeb 62% mājsaimniecību Floridas štatā ir bez elektrības. Floridas Kīzu salās ierēdņi brīdinājuši par iespējamu "humāno krīzi". Mediju ziņas liecina, ka "Irma" prasījusi vismaz četru cilvēku dzīvību.

Vētras epicentrs skāra Kīzu salas. Apmēram 10 000 cilvēku centās paglābties no vētras. Šobrīd Kīzas ir pilnībā slēgtas. Tajās nevarēs iekļūt līdz brīdim, kad ierēdņi aplēsīs nodarītos postījumus.
Lai arī Maiami vētra neskāra spēcīgi, liela daļa pilsētas ir zem ūdens. Vējš ir pārrāvis elektrības vadus un 72 % mājsaimniecību ir bez elektrības.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis ārkārtas federālo palīdzību Floridai, aprakstot vētru kā "milzīgu monstru". Līdzekļi nepieciešami, lai parūpētos par upuriem, atbrīvotos no gruvešiem, atjaunotu elektrības padevi un atjaunotu mājsaimniecības un uzņēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!