Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Parlamentā (EP) otrdien, godinot nežēlīgi noslepkavotās neatkarīgās Maltas pētnieciskās žurnālistes Dafnes Karuanas Galicias piemiņu, viņas vārdā nodēvēta preses telpa EP Strasbūras ēkā, kā arī noturēts klusuma brīdis.

"Viņa bija drosmīga sieviete, profesionāla žurnāliste un lieliski saprata pētniecisko žurnālistiku. Viņas vienīgais dievs bija lasītājs," uzrunā norādīja EP prezidents Antonio Tajāni, atzīmējot, ka arī pats reiz bijis profesionāls žurnālists.

Viņš norādīja, ka nogalinātā žurnāliste savas karjeras laikā uzrakstījusi vairāk nekā 20 000 rakstus, galvenokārt koncentrējoties uz varas uzurpēšanās un korupcijas gadījumiem savā zemē un ārpus tās. "Viņa cīnījās pirmajā frontē par Eiropas vērtībām," uzsvēra EP prezidents.

EP Strasbūras plenārsēžu zālē esošajiem Galicias tuviniekiem, kā arī visiem Eiropas žurnālistiem viņš apliecināja, ka pagājušajā nedēļā notikušā brutālā slepkavība nepaliks nesodīta. "Esmu pārliecināts, ka tiesībsargājošās iestādes izmeklēs šo gadījumu līdz pašiem pamatiem un slepkavas tiks sauktas pie atbildības."

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizmugurējā rindā pa kreisi nogalinātās žurnālistes dēli Metjū, Endrjū un Pauls; pa kreisi - vīrs Pīters.

Itālijas Sicīlijas reģiona galvenais prokurors Karmelo Cukaro medijam "Guardian" otrdien atklāja, ka pastāv aizdomas par Galicias slepkavības saistību ar degvielas kontrabandas tīklu, kas patlaban tiekot izmeklēts. Viņš atklāja, ka šis tīkls ietver nelegālos darboņus Lībijā, Maltā un Itālijā.

Iepriekš izskanējis, ka žurnāliste atmaskojusi skaļus korupcijas gadījumus Maltā, iemantojot ienaidniekus pat valdībai un premjeram tuvu cilvēku vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!