Foto: Reuters/AP/Scanpix
Dāņu izgudrotājs un zemūdenes izgatavotājs Pīters Madsens atzinies, ka viņš sadalījis gabalos zviedru žurnālistes Kimas Vallas ķermeni, vēsta izdevums "The Guardian".

Madsens 30 gadus vecās zviedru žurnālistes slepkavībā tika apsūdzēts pēc tam, kad sieviete pazuda pēc brauciena ar viņam piederošo pašbūvēto zemūdeni UC3 "Nautilus". 46 gadus vecais Madsens sākumā noliedza saistību ar žurnālistes pazušanu, stāstot, ka ir izlaidis viņu krastā, taču vēlāk stāstu mainīja un apgalvoja, ka sieviete gājusi bojā nelaimes gadījumā.

Tomēr pirmdien "The Guardian" vēsta, ka Madsens atkal mainījis savu liecību un atzinies Vallas ķermeņa sadalīšanā, taču viņš joprojām apgalvo, ka sieviete mirusi nelaimes gadījumā. Ja sākotnēji Madsens apgalvoja, ka Vallai uz galvas uzkritis 70 kilogramus smags lūkas vāks, tad tagad viņš skaidroja, ka žurnāliste zemūdenē saindējusies ar oglekļa monoksīdu.

"Madsens atzinās, ka viņš vēlāk sadalīja viņas līķi un tā gabalus izmeta Kēges līcī," teikts policijas paziņojumā.

Iepriekš Madsenam piederošā cietajā diskā atrasti kadri, kuros redzama sieviešu spīdzināšana, galvas nogriešana un ķermeņa dedzināšana.

Kā sākotnēji attīstījās notikumi žurnālistes pazušanas lietā, var lasīt šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!