Foto: AFP/Scanpix

Maltā arestēti astoņi cilvēki saistībā ar šogad nežēlīgi noslepkavotās pētnieciskās žurnālistes Dafnes Karuanas Galisias slepkavību, ziņo BBC. Visi aizturētie esot Maltas pilsoņi.

Premjerministrs Džozefs Muskats medijiem pirmdien atklāja, ka policija veikusi reidus Marsas pilsētā, kā arī Bugibas un Cebugas rajonos.

Valstī labi pazīstamā žurnāliste un blogere, kura galvenokārt vērsās pret korupciju, naudas atmazgāšanu un citām valsts politiskās un binzesa elites nelikumībām, tika nogalināta šī gada 16. oktobrī.

Žurnālistes automašīna tika uzspridzināta, kad 53 gadus vecā žurnāliste brauca ar to lejup pa kalnu netālu no savām mājām. Lai gan tuvumā bijušas vēl vairākas automašīnas, kuru pasažieri centušies sievieti glābt, bijis jau par vēlu.

Nežēlīgo slepkavību nosodījuši arī Eiropas Parlamenta deputāti, kuri oktobrī uzņēma Galisias radiniekus. Viņas vārdā nodēvēta žurnālistu preses konferenču zāle EP ēkā Strasbūrā.

Valdība iepriekš izsludināja vienu miljonu eiro atlīdzību par informāciju, kas palīdzēs notvert viņas slepkavas. Izmeklēšanā iesaistījušies eksperti no dažādām valstīm, tostarp ASV Federālās izmeklēšanas biroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!