Foto: AP/Scanpix

Policija neplāno izvirzīt apsūdzības Lasvegasas kantrimūzikas festivāla apšaudes sarīkotāja Stīvena Padoka draudzenei, sestdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka 64 gadus vecais šāvējs Stīvens Padoks (titulbildē), kurš pērnā gada oktobrī Lasvegasā nogalināja 59 cilvēkus, īsi pirms slaktiņa sarīkošanas pārskaitīja 100 000 ASV dolāru savai draudzenei uz Filipīnām un plānoja apšaudi tik rūpīgi, ka pat uzstādīja novērošanas kameras pie viesnīcas numuriņa durvīm.

Merilu Denlija, kas ir apšaudes sarīkotāja Padoka draudzene, iepriekš tika nosaukta par personu, kura ir iesaistīta notikušajā.

Preses konfrencē šerifs Džo Lombardo atzinis, ka policija joprojām nespēj rast Lasvegasas šāvēja motīvus. Padoks rīkojās viens, bet ASV Federālās izmeklēšanas biroja aģenti izmeklē arī vienas personas iespējamo iesaisti lietā. Personas vārds pagaidām netiek nosaukts.

Kā šo piektdien atklāja policijas pārstāvis, Padoks meklējis arī citus potenciālos mērķus un saglabājis fotogrāfijas no objektiem. Tāpat viņš internetā meklējis un interesējies par policijas un citu drošības dienestu taktikām.

Izmeklēšanas gaitā Padoka datorā policija arī atradusi fotoattēlus ar bērnu pornogrāfiju, ziņo BBC.

"Šis ziņojums nekādā veidā nesniedz atbildes uz visiem jautājumiem, kā arī atbildi uz lielāko jautājumu, kāpēc viņš darīja to, ko viņš darīja," pauda šerifs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!