Foto: Reuters/Scanpix

Migrantu vēlme nokļūt Eiropā, bēgot no represijām, rezultējusies satraucošā nāves gadījumu skaita pieaugumā pie Lībijas krastiem. Mēģinot šķērsot Vidusjūru, pēc avārijas Lībijas piekrastes ūdeņos pirmdien, 2. jūlijā, pazuduši 63 cilvēki, aģentūru AFP informē Lībijas jūras kara flotes pārstāvis.

Ir bažas, ka pazudušo cilvēku grupa ir noslīkusi pēc tam, kad jūras dzīlēs nogrimusi piepūšamā laiva, uz kuras viņi atradās, atsaucoties uz izdzīvojušo liecībām, vēsta AFP.

Lībijas jūras kara flote izglāba 41 laivas pasažieri, kuriem mugurās bija glābšanas vestes. "Krasta apsardze neatrada nevienu ķermeni notikuma vietas tuvumā," atzīst jūras flotes pārstāvis.

Atsaucoties uz izdzīvojušajiem, uz nogrimušās laivas bijuši 104 cilvēki. Peldlīdzeklis pazudis Lībijas galvaspilsētas Tripoles austrumu krastos.

Papildus 41 izglābtajai personai Lībijas krasta apsardzes laiva pirmdien atgriezās Tripolē ar vēl 235 migrantiem, tostarp 54 zīdaiņiem un 29 sievietēm, kas tajā pašā apkārtnē tika izglābti divās citās operācijās.

Pēdējo dažu mēnešu laikā šī teritorija ir kļuvusi par galveno izejas punktu piepūšamajām laivām, kuras ir pārslogotas ar migrantiem, cenšoties šķērsot Vidusjūras, lai nokļūtu Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!