Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Krievijas pilsētā Pleskavā Svētās Troickas katedrāles klosterī nodibināts militāri patriotiskais klubs "Kremļa družīna", kur bērnus apmācīs šaut, izdzīvot ekstremālos apstākļos un dziedāt svētās dziesmas, teikts Pleskavas eparhijas tīmekļa vietnē (attēls ilustratīvs).

Klubā tiks uzņemti 10 līdz 17 gadus jauni bērni, kas sadalīti trīs vecuma grupās – "Svīres" (10 -12 gadi), "Piekūni" (13 – 15 gadi) un "Sniega leopardi" (16 – 17 gadi).

Starp jauniešu audzinātājiem būs kā priesteri tā Pleskavas desantnieku 76. divīzijas speciālo uzdevumu brigādes pārstāvji. Līdzās šaušanas un izdzīvošanas apmācībai bērni apgūs arī pareizticības pamatus un baznīcas dziedājumus.

Jauniešu piesaistīšana militāri patriotiskām nodarbēm Krievijā, kas izvērsusi agresiju pret Ukrainu, pēdējos gados nav nekas jauns.

Novembrī Jekaterinburgā šaušanas sacensībās ar pneimatiskajām šautenēm skolniekiem piedāvājas šaut pa ASV armijas ģenerāļa Roberta Skeilza fotogrāfiju, atvaļināto militārpersonu un rakstnieku nosaucot par "tautas ienaidnieku", ziņoja "Radio Svoboda".

Jaunieši Krievijā var stāties 2015. gadā izveidotā viskrievijas militāri patriotiskajā kustībā "Jaunarmija". Ziņots arī par iespēju militārās nodarbēs iesaistīties pat bērnudārzniekiem, piemēram, Čerepovecas bērnudārzā dibināts militāri patriotiskais klubs "Rezerve".

2015. gada decembrī Krievijā tika apstiprināta valsts programma "Krievijas Federācijas pilsoņu patriotiskā audzināšana 2016. – 2020. gadam", kurai paredzētais finansējums pārsniedz pusotru miljardu rubļu.

Arī pareizticības saistīšana ar varu un militāro sfēru Krievijā nav pārsteigums. Piemaskavā pat plānots celt Bruņoto spēku Galveno katedrāli, kur apmācīt militāros priesterus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!