Foto: AP/Scanpix/LETA

Līdz ar ASV karavīru atvilkšanu no Sīrijas, par ko nule kā pavēstījis Baltais nams, džihādistu grupējumam "Daesh" ir iespēja atgūt spēkus, ceturtdien brīdināja bruņoto formējumu alianse, kuras kodolu veido Sīrijas kurdu spēki.

"Tam būs negatīvs iespaids uz pretterorisma kampaņu," brīdināja Sīrijas Demokrātiskie spēki (QSD), kas līdz šim bijis galvenais ASV partneris Sīrijā sauszemes operācijā pret "Daesh". ASV karavīru atvilkšana džihādistiem dos iespēju pārgrupēties un uzsākt pretuzbrukumu, paziņojumā norādīja QSD. "Tas dos terorismam stimulu atgūties un reģionā izvērst teroristu kampaņu."

ASV prezidenta Donalda Trampa trešdienas paziņojums, ka Sīrijā karā pret "Daesh" gūta uzvara un ka amerikāņu karavīri tiek atvilkti, Sīrijas kurdiem, pēc visa spriežot, bijis negaidīts.

Šobrīd Sīrijā ir 2000 ASV karavīru, kas pamatā iesaistīti apmācību un konsultāciju misijā, sniedzot padomus vietējiem spēkiem, kas cīnās pret "Islāma valsti". "Mēs pret "Daesh" esam uzvarējuši," īsā video sociālajos medijos paziņoja Tramps.

Tiesa gan, prezidenta apgalvojums ir pretrunā pat ar viņa paša nometnes cilvēku vērtējumu, un tas izskan laikā, kad amatpersonas un eksperti pauduši brīdinājumus - "Daesh" pēdējā laikā izdevies atjaunot klātbūtni vairākos Sīrijas un Irākas reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!