Foto: AP/Scanpix/LETA
Armēnijas premjera pienākumu izpildītājs Nikols Pašinjans paziņojis, ka viņa valsts plāno turpināt integrāciju Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā (EES), raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

"Mēs esam apņēmušies turpināt integrāciju Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā un nopietni uztveram savu priekšsēdētāja lomu EES," tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu izteicās Pašinjans.

EES tika izveidota 2015. gadā un tajā ietilpst piecas valstis – Krievija, Armēnija, Baltkrievija, Kazahstāna un Kirgizstāna. 1. janvārī Armēnija kļūs par savienības prezidējošo valsti. Savienības prezidējošās valsts statuss rotācijas kārtībā tiek piešķirts katrai no dalībvalstīm.

Putins atzinīgi vērtēja Armēnijas-Krievijas attiecības, īpaši uzsverot tirdzniecības sektora nozīmi un norādīja, ka Krievija ir lielākais Armēnijas ekonomiskais partneris, vēsta RFE/RL.

Pašinjanu par Armēnijas premjeru ievēlēja maijā pēc vairāku nedēļu gariem protestiem. Decembra sākumā Pašinjana alianse "Mans solis" pārliecinoši triumfēja ārkārtas parlamenta vēlēšanās, iegūstot vairāk nekā 70% vēlētāju balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!