Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs nakti pirms spēles jau zināja, ka viņš sargās Vankūvēras "Canucks" vārtus Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas ceturtajā mačā, un viņš lielu satraukumu neizjuta, jo bija ieguvis vērtīgu pieredzi bronzas medaļas izcīnījušajā Latvijas izlasē. Komandas galvenais treneris Riks Tokets izcēla latvieša mieru tik svarīgā spēlē, bet vietu vārtos nākamajā mačā vēl nesolīja.

Jau vēstīts, ka Šilovs savā debijas spēlē Stenlija kausa izcīņā atvairīja 27 no 30 metieniem un palīdzēja "Canucks" komandai dramatiski atspēlēties un izcīnīt uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 4:3 pār Nešvilas "Predators". Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tagad ir 3-1 "Canucks" labā, un nākamajā spēlē savā laukumā tā var pielikt punktu šai sērijai.

"Predators" līdzjutēji ir pazīstami ar to, cik ļoti atbalsta savu komandu, tāpēc spēles bieži risinās ļoti nokaitētā atmosfērā. 2023. gada pasaules čempionātā Šilovs palīdzēja Latvijai izcīnīt vēsturiskas bronzas medaļas, un viņš kļuva par čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Šī pieredze palīdzēja veiksmīgi nospēlēt arī Stenlija kausā.

"Es spēlēju pasaules čempionātā Latvijā, un atmosfēra bija ļoti līdzīga. Kad tevi izsvilpj vai atbalsta, ir ļoti patīkama sajūta. Atmosfēra tribīnēs bija tieši tāda, kādu es sagaidīju. Viņi darīja visu, lai viņu atbalstītā komanda uzvarētu, bet mēs spējām atspēlēties," stāstīja Šilovs. "Kad mēs guvām uzvaras vārtus, sajūtas bija vienkārši fantastiskas.

Vārtsarga jautājumu uz nākamo spēli galvenais treneris Riks Tokets nosauca par sarežģītu: "Ja Keisijs Desmits jutīsies gana labi, lai spēlētu, tad būtu jāizvēlas viņš. Tajā pašā laikā mums ir arī Ārtijs, un mums ir pārliecība arī par viņa spējām."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!