Foto: Twitter
Sociālajos tīklos publicēti vairāki ieraksti, kuros Gabonas iedzīvotāji pasmejas par savu tautiešu trijotnes neveiksmīgo "demokrātijas atjaunošanas" apvērsumu.

Ar naftu bagātās Āfrikas valsts radio pirmdien, 7. janvārī, ieņēma bruņoti karavīri. Drīz pēc tam kameras priekšā stājās bruņotu pučistu trijotne, nolasot paziņojumu par "Nacionālās atjaunošanas padomes" izveidošanu.

Vēstīts, ka apvērsuma mēģinājums izrādījās neveiksmīgs. CNN ziņo, ka divi no aizdomās turētajiem pučistiem ir nogalināti, bet vēl astoņi cilvēki arestēti.

Izdevums "Bloomberg" raksta, ka vairums Gabonas iedzīvotāju pučistu veikumu nosaukuši par amatierisku. Iesmiet par apvērsuma izgāšanos steidza arī paši Gabonas iedzīvotāji, soctīklos publicējot fotogrāfijas, kurās mēģināts atdarināt bruņoto pučistu trio.

Gabonā jau 50 gadus valda Bongo ģimene. 2009. gadā valsts vadītāja krēslā sava tēva Omāra Bongo vietā sēdās Ali Bongo. 2016. gadā notikušajās vēlēšanās, ko pavadīja vardarbība un apsūdzības rezultātu viltošanā, Bongo ar nelielu balsu pārsvaru izdevās saglabāt varu.

Kopš 1960. gada Gabonā ir bijuši tikai trīs prezidenti. Valsts ir nozīmīga naftas ieguves vieta, bet par spīti tam trešdaļa iedzīvotāju dzīvo nabadzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!