Foto: Kadrs no video

Nedēļas nogalē Ukrainas spēki karadarbības zonā valsts austrumos iznīcinājuši prokremlisko kaujinieku komand-novērošanas punktu, vēsta aģentūra UNIAN.

Ar dronu filmētu video no operācijas, kas notikusi Luhanskas apgabalā, savā "Facebook" lapā publicējis volontieris Jurijs Misjagins.

Viņš video aprakstā skaidro, ka pretinieka postenis iznīcināts operācijas "Atmaksa" ietvaros. Tā bijusi atbilde uz 25. janvārī notikušu incidentu, kad promaskaviskie kaujinieki ar prettanku raķeti iznīcinājuši Ukrainas spēku kravas automašīnu "Ural", vienu Ukrainas karavīru nogalinot un četrus ievainojot.

Atbildes artilērijas trieciena "Atmaksa" laikā iznīcināts pozīcijā esošs zenītlielgabals un kravas automašīna KAMAZ, kā arī vēl viena automašīna. No aptuveni 12 – 14 cilvēkiem, kas atradušies pozīcijās, paglābties ceļa otrā pusē paspējuši 8 – 9, apgalvo volontieris.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš 2014. gada pavasara notiek Ukrainas spēku karš ar Krievijas apbruņotiem un apgādātiem kaujiniekiem, kuri pārņēmuši atsevišķas Doņeckas un Luhanskas apgabalu daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!