Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas prezidents Emmanuels Makrons otrdienas vakarā uzrunā tautai sacīja, ka "pēc atjaunošanas darbiem Parīzes Dievmātes katedrāle būs vēl skaistāka". Tāpat prezidents solīja, ka vēsturiskā celtne tiks atjaunota nākamo piecu gadu laikā, vēsta CNN.

"Pēc atjaunošanas Parīzes Dievmātes katedrāle būs vēl skaistāka. Atjaunot katedrāli vēlos nākamo piecu gadu laikā," sacīja Makrons.

"Agrāk jau esam atjaunojuši pilsētas, ostas, baznīcas. Daudz kas ir dedzis karu, revolūciju, cilvēcīgu kļūdu dēļ. Tas viss ir atjaunots," viņš pārliecinoši skaidroja.

"Parīzes Dievmātes katedrāles degšana apliecina vien to, ka mūsu stāsts ir nebeidzams. Mums vienmēr būs grūtības, kuras nāksies pārvarēt. Un dažreiz var tikt skart arī tas, ko līdz šim uzskatījām par neiznīcināmu," pauda Francijas prezidents.

Tiesa, vairāki eksperti medijiem atklājuši, ka ēkas atjaunošanas darbiem būs nepieciešamas vairākas desmitgades, raksta CNN.

Jau ziņojām, ka pirmdien Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās ugunsgrēks. Glābšanas darbi ilga vairākās stundas un ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām glābt katedrāles centrālo daļu un abus galvenos torņus, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Varasiestādes pieļauj, ka ugunsgrēks izcēlies katedrālē notiekošo renovācijas darbu dēļ, taču precīzs nelaimes iemesls šobrīd nav zināms un par notikušo uzsākta izmeklēšana.

Agrāk šodien jau ziņojām, ka Francijas miljardieri, kuri pārvalda valsts pazīstamākos zīmolus ugunsgrēkā cietušās Parīzes Dievmātes katedrāles rekonstrukcijas darbiem solījuši novirzīt aptuveni 300 miljonus eiro.

LVMH grupa, kurai pieder tādi zīmoli kā "Louis Vuitton", "Christian Dior " un "Givenchy" paudusi gatavību ziedot 200 miljonus eiro. Savukārt Fransuā Pino ģimene, kura pārvalda "Gucci" un "Yves Saint Laurent" solījusi ziedot 100 miljonus eiro, vēsta medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!