Foto: AP/Scanpix/LETA

Polija informējusi Baltkrieviju, ka tā aptur naftas tranzītu pa cauruļvadu "Družba", šādu lēmumu skaidrojot ar nekvalitatīvu naftu no Krievijas, vēsta ziņu aģentūra "Belta", atsaucoties uz Baltkrievijas uzņēmuma "Gomeltransņeftj Družba" pārstāvja Andreja Verigo teikto.

"Mēs no cauruļvada "Družba" Polijas posma operatora PERN saņēmām vēstuli, ka naftas pārstrādes rūpnīcas Polijā un Vācijā nevar pieņemt un pārstrādāt naftu ar rādītājiem, ar kādiem tā šobrīd tiek saņemta piegāžu saņemšanas punktā "Adomovo"," "Belta" citē Verigo teikto.

Tikmēr "Gomeltransņeftj Družba" informējusi Krievijas pusi par to, ka naftas tranzīts rietumu virzienā ir apturēts saistībā ar Polijas atteikšanos pieņemt nekvalitatīvu naftu.

Baltkrievijas naftas kompānijas BNK preses sekretāre sarunā ar "Belta" apstiprināja informāciju par naftas tranzīta apturēšanu Polijas virzienā.

Jau ziņots, ka Baltkrievija piespiedu kārtā apturējusi gaišās naftas produktu eksportu uz Ukrainu, Poliju un Baltijas valstīm, šādu lēmumu skaidrojot ar nekvalitatīvu naftu no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!