Septiņi Irākā pazuduši Itālijas laikrakstu speciālkorespondenti ir pārvesti uz Bagdādi pēc nopratināšanas atbrīvoti, sestdien ziņoja Itālijas masu informācijas līdzekļi.
Laikraksta "Corriere della Serra" korespondents Frančesko Batistīni sestdien piezvanījis savas avīzes redakcijai Romā un pastāstījis, ka irākieši pret itāliešu žurnālistiem izturējušies labi, un tagad viņi apmetušies Bagdādes viesnīcā "Palestine", kur uzturas daudzi Irākas galvaspilsētā strādājošie žurnālisti.

Irākas vēstnieks Maskavā paziņojis, ka šie septiņi žurnālisti netiks izraidīti un varēs strādāt Bagdādē, lai ziņotu par to, kā ASV vadītie spēki bombardē Irākas galvaspilsētu, vēsta Itālijas aģentūra ANSA.

Septiņi Itālijas žurnālisti piektdien pazuda bez vēsts netālu no Basras pēc tam, kad viņu autokolonnu apturēja bruņoti irākieši formas tērpos, pastāstīja viņu kolēģi, kuriem izdevies aizbēgt. Itālijas Žurnālistu federācijas sekretārs Serventi Longi paziņoja, ka korespondenti pēc aizturēšanas aizvesti uz Basru, bet vēlāk nogādāti Bagdādē.

Pazudušie žurnālisti ir laikrakstu "Corriere della Sera", "Il Messagero", "L'Unita", "Il Sole 24 Ore", "Il Giornale", "La Nazione" un "Il Mattino" speciālkorespondenti.

Itālijas žurnālistus, kuri automašīnās devās uz Basru, apturēja britu kareivji un ieteica viņiem neturpināt ceļu, taču viņi, acīmredzot, nav ņēmuši vērā šo ieteikumu.

Vairākām automašīnām žurnālistu kolonnā izdevās atgriezties Kuveitā un viņi par notikušo paziņoja Itālijas vēstniecībai Kuveitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!