Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pentagona amatpersona vēlreiz brīdinājusi Turciju, sakot, ka tās lēmums iegādāties Krievijā ražoto S-400 pretgaisa aizsardzības sistēmu tai būtu postošs, raksta portāls "Radio Brīvā Eiropa/ Radio Brīvība" (RFE/RL).

NATO dalībvalsts Turcija paziņojusi, ka iegādāsies S-400, kuru nevar integrēt NATO valstu aizsardzības sistēmā. ASV paudusi skepsi par šo Turcijas lēmumu un vairākkārt aicinājusi Ankaru pārdomāt. Vašingtona arī norādījusi, ka S-400 iegāde apdraud Turcijas iesaisti piektās paaudzes iznīcinātāja F-35 ražošanā.

"Šī darījuma [S-400 iegāde] būtu postoša ne tikai F-35 programmai (..) bet arī potenciāli var sagraut Turcijas savienojamību ar NATO," izteikusies Pentagona amatpersona Ketrīna Vīlbargere.

ASV brīdinājušas, ka pret Turciju varētu ieviest ekonomiskas sankcijas, ja tā tomēr iegādāsies Krievija ražoto sistēmu. Tāpat ASV amatpersonas minējušas, ka Turcijas firmas turpmāk nepiedalītos F-35 ražošanā., raksta medijs.

Neraugoties, uz ASV brīdinājumiem, Turcijas augstākās amatpersonas nav atkāpušās no plāniem un paziņojušas, ka tik un tā iegādāsies S-400.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!