Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretāra asistenta vietnieks Metjū Palmers vizītes laikā Belgradā izteicās, ka Kosovas ieviestie tarifi importiem no Serbijas ir šķērslis reģiona nākotnei, raksta portāls "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Palmers arī norādīja, ka Eiropas Savienības (ES) vadītais Serbijas-Kosovas dialogs, kura mērķis ir veicināt abu valstu attiecību normalizāciju, tām var pavērt ceļu uz Eiropu. ASV pārstāvis gan piebilda, ka Kosovas ieviestie tarifi tam ir šķērslis.

“Mēs vēlētos redzēt tarifu atcelšanu vai atlikšanu, lai abas puses varētu atgriezties pie sarunu galda, panākt vienošanos, kas atbalstītu un veicinātu Eiropas nākotni Serbijas un Kosovas tautām,” teica Palmers.

Jūlija sākumā Francijas galvaspilsētā Parīzē paredzēts Serbijas-Kosovas samits. Palmers pauda cerību, ka abu valstu pārstāvju tikšanās būs produktīva un konstruktīva.

Savukārt Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs par gaidāmo samitu izteicās skeptiskāk: “Es neesmu drošs par to vai tikšanās Parīzē vispār notiks.” “Mēs esam gatavi šai sanāksmei, bet es nedomāju, ka kāds vēlas dzirdēt to, ka daži cilvēki negrib atcelt tarifus,” piebilda Vučičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!