Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas izmeklēšanas komisija aizturējusi piecas personas par “masu nekārtību” organizēšanu sestdien notikušā opozīcijas protesta laikā, vēsta “Reuters”.

Izmeklēšanas komisija paziņoja, ka nākošajā opozīcijas protestā, kas plānots šo sestdien, plānots aizturēt vēl vairāk cilvēku, kurus tur aizdomās par līdzdalību nemieros un vardarbības izmantošanu pret policiju pagājušās nedēļas nogalē notikušajā protesta akcijā.

Līdz šim komisija ir identificējusi vairāk nekā desmit cilvēkus, kas organizējušas protesta akciju un tajā piedalījušās. Starp pieciem aizturētajiem ir nereģistrētās kandidātes un opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieces Ļubovas Soboļas palīgs Aleksejs Miņailo, kura dzīvoklī ceturtdien tika veikta kratīšana. Saskaņā ar likumdošanu, par masveida civilo nemiera organizēšanu Krievijā ar sodīt līdz pat 15 gadiem cietumā.

Jau vēstīts, ka pagājušo sestdien Krievijas opozīcija rīkoja protesta akcijas pret varasiestāžu atteikumu reģistrēt neatkarīgos kandidātus septembrī paredzētajām galvaspilsētas domes vēlēšanām. Tajā policija aizturēja vairāk nekā 1000 cilvēku, bet vairāk nekā 70 cilvēki guva traumas. Plānots, ka protesti turpināsies arī šajā sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!