Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itālijas iekšlietu ministrs un partijas "Līga" līderis Mateo Salvīni izteicis aicinājumu valstī rīkot ārkārtas vēlēšanas, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Salvīni norādījis, ka nesaskaņas koalīcijas partiju - "Līgas" un "Piecu Zvaigžņu kustības" - starpā nav iespējams atrisināt. Galvenais sadursmes punkts ir jautājums par dzelzceļa līnijas būvniecību, kas savienotu Itālijas pilsētu Turīnu un Francijas pilsētu Lionu. Projekts arī paredz 58 kilometru garu tuneļa izrakšanu cauri Alpu kalniem.

"Piecu zvaigžņu kustība" kategoriski iestājusies pret šī projekta realizāciju, pamatojoties uz tā finansiālajām izmaksām, kā arī radīto ietekmi uz vidi. Savukārt "Līgas" politiķi norāda, ka dzelzceļa līnijas būvniecība radītu jaunas darbavietas un veicinātu ekonomisko izaugsmi.

"Dosimies uz parlamentu, lai pateiktu, ka vairākuma nav [..] un tad ātri dosimies pie vēlētājiem," savu nostāju par pašreizējo politisko situāciju valstī ceturtdien klāstīja Salvīni. "Piecu zvaigžņu kustības" līderis Luidži Di Maio paziņoja, ka viņa partija nebaidās no ārkārtas vēlēšanām.

Tas, ka Salvīni pieprasījis ārkārtas vēlēšanas, nenozīmē, ka tās notiks tuvākajā laikā. Itālijas premjers Džuzepe Konte, kurš nepārstāv nevienu no koalīcijas partijām, paziņoja, ka Salvīni būs jāpierāda nepieciešamība rīkot jaunas vēlēšanas, atzīmē britu medijs. Partiju reitingos Salvīni pārstāvētā "Līga" ievērojami apsteidz "Piecu Zvaigžņu kustību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!