Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Irānas prezidentam Hasanam Ruhani un viņa delegācijai var nākties izlaist nākamnedēļ gaidāmo ANO Ģenerālo asambleju, jo Savienotās Valstis kavējas ar vīzu izsniegšanu, trešdien ziņo Irānas mediji.

Plānots, ka Ruhani un vairums delegācijas locekļu pirmdien dosies uz Ņujorku, lai piedalītos ikgadējā ANO Ģenerālajā asamblejā, taču izskatās, ka braucienu nāksies atcelt, jo vēl nav saņemtas vīzas, vēsta aģentūra IRNA.

"Ja vīzas netiks izdotas tuvāko stundu laikā, šis brauciens, visticamāk, tiks atcelts," norāda aģentūra.

Ruhani delegācijā ir arī Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs, kuram ASV jūlijā piemēroja sankcijas. Bija plānots, ka Zarifs uz ASV dosies jau piektdien.

Ruhani neierašanās uz ANO Ģenerālo asambleju sagrautu Francijas centienus noorganizēt ASV prezidenta Donalda Trampa un Ruhani tikšanos.

IRNA norāda, ka Irānas nepiedalīšanās Ģenerālajā asamblejā apliecinās, ka diplomātijai nav vērtības ASV acīs.

"Lai gan Irāna (..) turpina savu aktīvo diplomātiju, ASV valdībai ir jāatbild par savu uzvedību," raksta aģentūra.

Plānots, ka debates ANO Ģenerālajā asamblejā sāksies otrdien.

ASV un Irānas attiecības saasinājušās kopš ASV prezidents Donalds Tramps pagājušā gada maijā paziņoja, ka Vašingtona izstājas no 2015. gadā pasaules lielvaru noslēgtās kodolvienošanās ar Irānu un atjauno pēc šīs vienošanās noslēgšanas apturētās sankcijas, bet pārējās valstis, kas parakstījušas šo vienošanos, - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija - ir centušās saglabāt vienošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!